Baterii pentru Aparatele Auditive

Generalităţi

Un aparat auditiv va funcţiona bine doar cu bateria potrivită. Aparatul tău Starkey are nevoie de o sursă de energie stabilă care provine de la o baterie de calitate, altfel nu vei auzi corect sunetele din jurul tău. Chiar şi fluctuaţiile slabe cauzate de baterie pot produce modificări notabile ale sunetului. Astfel în locul unui sunet clar şi puternic ai putea avea parte de un volum slab şi de prea mult zgomot.

 

Bateriile Rayovac pe care le găseşti în centrele Starkey asigură o conductivitate electrică optimă şi astfel aparatul tău auditiv va funcţiona la toţi parametrii săi. Cere ajutorul audiologului tău în alegerea tipului de baterie de care ai nevoie.

Folosirea Corectă a Bateriilor

Următoarele informaţii te vor ajuta să profiţi la maxim de baterii şi implicit de aparatul tău auditiv.

  • O baterie pentru aparate auditive ţine în medie între 3 şi 22 de zile, în funcţie de tipul de aparat, tipul de baterie şi capacitatea acesteia, precum şi în funcţie de timpul zilnic de utilizare a aparatului auditiv şi de volumul acestuia.
  • Schimbă bateria dacă sunetul devine distorsionat sau dacă simţi nevoia să dai aparatul mai tare decât de obicei.
  • Unele baterii se pot termina brusc, aşa că asigură-te că ai mereu la îndemână o baterie de rezervă. Pentru a proteja bateriile, nu le ţine împreună cu cheile, monedele sau alte obiecte metalice.
  • Unele aparate auditive emit un bip de avertizare atunci când bateria este descărcată. Schimbă imediat bateria dacă auzi semnalul respectiv.
  • Când cumperi baterii, verifică dacă sunt sigilate. Bateriile încep să se consume imediat ce le desigilezi.
  • Peste noapte poţi lăsa uşa bateriei deschisă, pentru a se evapora umezeala din aparat. Astfel se păstrează mai bine şi bateria, fără să corodeze contactele bateriei.
  • Dacă nu foloseşti aparatul auditiv, închide-l pentru a nu se consuma bateria degeaba. Dacă nu foloseşti aparatul auditiv o perioadă mai lungă, scoate bateria din el şi păstreaz-o separat.
  • Spală-te pe mâini înainte de a schimba bateria. Grăsimea şi impurităţile de pe o baterie murdară pot defecta aparatul auditiv.
  • Păstrează bateriile la temperatura camerei. Fereşte-le de şocuri termice, pentru că se pot descărca. Nu le băga în frigider.
  • Dacă bateria s-a consumat, scoate-o imediat din aparat. În caz contrar, bateria se poate umfla şi va fi greu de îndepărtat.
  •   Bateriile sunt de mai multe tipuri şi capacităţi. Capacitatea se măsoară în miliamperi oră (mAh) şi desemnează perioada de utilizare a bateriei. O baterie de 70 mAh nu rezistă cât una de 610 mAh.

Sfaturi Privind Siguranţa Bateriilor

 

Cumpără doar baterii zinc-aer, cu oxid de argint sau alcaline.

 

Bateriile sunt toxice. Nu le lăsa la îndemâna copiilor sau a animalelor de companie. Nu le depozita în dulapul de medicamente, deoarece pot fi confundate cu pastilele.

 

Adresează-te de urgenţă medicului în cazul în care o baterie a fost înghiţită din greşeală.

< INAPOI Afla cum cumperi >